Lääkäriksi PKKS-päivystykseen!

Siun sote

1. Päivystyksen väestöpohja, rakenne & vuosikäyntien määrä sekä vuorojen rakenne?

Meidän väestöpohja on n 170 000, käyntejä on vuodessa n 60 000. Joka vuorossa on kir/sis/neu-päivystäjä päivystysalueella, talossa 24/7 ane/gyn/las/psy. Korvatakapäivystäjä arkisin 24/7, silmätaudit virka-aikaan. Lisäksi meillä operatiiviset ja konservatiiviset päivystäjät, sekä ns. Fast track- linja. Akuuttilääkärit sijoittuvat käytännössä ope, kons ja neu- linjoille ja erikoisalapotilaita saa hoitaa osaamisen mukaan. Osaamisperusteista työnjakoa ollaan työstetty monta vuotta ja se on käytännössä valmis. Akuuttilääkärit hoitaa eh konsultaatiot, samaan puhelimeen myös tk/palvelutalot jne virka-ajan ulkopuolella.

2. Viikkotyömäärän rakentaminen? Mentorointi, työnohjaus, koulutukset?

Työvuorosuunnittelu on yksilöllistä, työaika on paikallissopimuksen mukainen. Koulutuksiin pääsee hyvin, suhtatuminen koulutuksiin erittäin myönteinen. Joka viikko valtakunnallinen koulutus, lisäksi omaa järjestettyä koulutusta hieman epäsäännöllisemmin resurssien mukaan. Työajan ulkopuolinen lukupiiri kerran kuussa. Tässä joku aihekokonaisuus, johon jokainen valmistelee suunnitellun esityksen/potilastapauksen/artikkelireferaatin. Saisimme tästä koulutuspisteitäkin, mutta vielä toistaiseksi olemme pitäneet omana ilonamme. Jokaisella on yksi koulutuspäivä/viikko, jolloin voi lisäksi osallistua mihin vaan talon sisäiseen koulutukseen, mennä päiväksi teholle, korvapolille, gynelle, ensihoitoon jne.

3. Voiko päivystyksien välillä majoittua (sairaalan lähellä) hankkimatta pitkäaikaista asuntoa JoensuuSTA?

Talossa on soluasuntoja, mutta kannattaa kysellä myös kollegoilta, joilla usein tarjota tällaista majoitusta, mm. yksi airbnb-asunto.

4. Jos haluaa muuttaa Joensuuhun, onko sairaalalla mahdollisuutta auttaa asunnon hankinnassa? liikkuminen kaupungissa? Onko sairaalalla omaa kuntosalia?

Asunnon etsimisessä autetaan kyllä. Ja tarvittaessa myös puolisollekin etsitään työpaikka. Sekä sairaalan/Siunsoten sisällä, mutta myös muista ammattiryhmistä.

5. Mahdollisuus tutkimustyöhön?

Kyllä. Talossa on myös sopimus tutkimustyön palkallisesta tukemisesta.

6. Yhteistyö ensihoidon kanssa? Miten ensihoidon reunakoulutusjaksoa pääsee suorittamaan?

Ensihoidon kanssa yhteistyö on erinomaista, akuuttiökääkäreiden kanssa yhteistyötä on paljon ja reunakoulutuksen pääsee hyvin suorittamaan ensihoidossa meillä.

7. Yhteistyö hoitajien kanssa? Onko yhteisiä koulutuksia tai kokouksia? Työpaikan yhteisiä tapahtumia? Rekrytoidaanko

Yhteistyö hoitajien kanssa on ollut ihan mahtavaa nyt erityisesti kun muutamme uusiin tiloihin ja uusia protokollia ja prosesseja ollaan yhdessä luotu.

Meidän väestöpohja on n 170 000, käyntejä on vuodessa n 60 000. Joka vuorossa on kir/sis/neu-päivystäjä päivystysalueella, talossa 24/7 ane/gyn/las/psy. Korvatakapäivystäjä arkisin 24/7, silmätaudit virka-aikaan. Lisäksi meillä operatiiviset ja konservatiiviset päivystäjät, sekä ns. Fast track- linja. Akuuttilääkärit sijoittuvat ope, kons ja neu- linjoille. Akuuttilääkärit hoitavat eh konsultaatiot, samaan puhelimeen myös tk/palvelutalot jne virka-ajan ulkopuolella.

Haemme yleislääkäreitä, 4 vsk suorittaneita kandidaatteja sekä muita päivystyksestä kiinnostuneita lääkäreitä.

Ota yhteyttä: helja.vanni@siunsote.fi, susanna.wilen@siunsote.fi